Over ons

“Het combineren van karakters van mens én bril, dat is onze uitdaging!”

Sinds 1999 vind je in de Klaasstraat in Venlo de meest gezellige optiekzaak van de stad. Onze etalages halen zelfs de krant (want ze zijn super origineel). We hebben een uitgebreide collectie brilmonturen van Scandinavische, Italiaanse, Franse en Nederlandse makelij, en onze opticiens en contactlensspecialisten zijn daar speciaal voor opgeleid. Xie is eigenzinnig, vrolijk, een tikkeltje verlegen en soms zelfs een beetje brutaal.

Iedereen is uniek, en wij zien het als een uitdaging om jouw mooie kanten te benadrukken en te combineren met die ene bril waarvan je zegt: "Dat ben ik." We halen graag je mooie punten naar voren, waardoor de mindere wat naar de achtergrond verdwijnen.

We gaan zeker de 'Beste Bril' voor jou vinden. Onze collectie is divers, van elegant Frans en minimalistisch Deens tot cool Duits, hip Oostenrijks en glamourous Amerikaans. Xie doet niet aan 'kiloknallers' en is trots op haar collectie van kleine en grote merken waarbij kwaliteit, vakmanschap en schoonheid altijd voorop staan.

Waterbuffel, acetaat, titanium, goud, hout, 3D-geprinte kunststoffen; de materialen zijn divers en vernieuwend. Bij Xie vind je dingen waarvan je nog niet wist dat je ze zocht.

PLP_3986
6158a11e86bf335f5611c5fe6640ed65

Ons team

BART

Bart

Eigenaar en opticien

"De mooiste brillen, de beste glastechnologieën en de leukste specialisten. Lokaal, innovatief, vooruitstrevend en eigenwijs. Het verschil maken door de beste te zijn, met de grootste brillencollectie van de regio en onze professionele contactlens- en optometriepraktijk. Dat is Xie Eyewear…"

Merel

Merel

Optometrist en contactlensspecialist

"Als optometrist is mijn passie het zorgen voor de gezondheid van jouw ogen en het verbeteren van je zicht. Mijn dagen zijn gevuld met nauwkeurige oogonderzoeken, het voorschrijven van brillen en het aanpassen van contactlenzen. Het geeft me voldoening om mensen te helpen helderder te zien en hen bewust te maken van het belang van goede oogzorg. Samen streven we naar een wereld waarin iedereen met vertrouwen door het leven kan kijken."

Kenny

Kenny

Opticien en contactlensspecialist

“Op mijn 16e raakte ik geïnteresseerd in de optiek. Ik draag soms zelf lenzen en zag tijdens de controles wat het werk van een contactlensspecialist zo’n beetje inhield. Het contact met klanten en het technische aspect beviel mij wel en zo ben ik het vak ingerold. Mensen inzichtelijk maken, zodat ze snappen wat er aan de hand is met hun zicht, daar heb ik plezier in. De combinatie van techniek, secuur werken en klantencontact maakt dit werk voor mij zo boeiend.

Dewi

Dewi

Styliste

"Ik vind het geweldig als mijn klanten die ene bril ontdekken waarvan ze zeggen: "Dit ben ik, helemaal." Het is een passie voor mij om ervoor te zorgen dat je niet alleen met een fantastische bril de deur uitgaat, maar ook met een boost van zelfvertrouwen. Jij verdient een bril die niet alleen goed staat, maar die jou laat stralen. Het mooiste moment is wanneer je beseft dat die bril waarvan je dacht dat het niets voor jou was, eigenlijk precies is wat je zocht."

2023_10_XIE_team-103-2

Emmy

Styliste

"Wat ik het leukst vind aan werken bij Xie is het helpen van klanten. Iedereen is uniek en dat maakt het juist zo leuk. Dit samen met een gezellige sfeer en een leuk team maakt een dag werken bij Xie nooit saai. Ik werk sinds september 2022 bij Xie Eyewear."

2023_10_XIE_team-98-2

Fenne

Opticien

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de optiek en vanaf 2022 werk ik met veel plezier bij Xie. De leuke sfeer in de winkel voor zowel de klant als het personeel maakt het werken bij Xie fantastisch! Mijn favoriete bezigheid is het adviseren van klanten, zowel voor de juiste zichtoplossing als het vinden van een mooi montuur!

2023_10_XIE_team-50-2

Fleur

Opticien

"Sinds september 2022 werk ik bij Xie eyewear en heb ik onlangs mijn diploma Opticien behaald. Ik vind het geweldig om in de werkplaats bezig te zijn. Het adviseren van klanten over een nieuwe bril en glazen geeft mij veel voldoening. Bij Xie heb ik alle ruimte om me verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben dol op een gezellige sfeer, en dat heb ik zeker gevonden bij Xie."

john

John

Founding father

"In 1999 zette ik vol enthousiasme de deuren van optiekzaak Xie open. Xie groeide uit tot een plek waar niet alleen brillen werden verkocht, maar waar klanten een unieke ervaring beleefden en zich thuis voelden. Ik ga nu van mijn pensioen genieten, maar mijn liefde voor Xie zal natuurlijk nooit verdwijnen. Af en toe vind je me nog in de winkel, maar met een gerust hart draag ik het nu over aan Bart. Hij deelt dezelfde passie en toewijding. Het is een nieuw hoofdstuk, waarin mijn levenswerk wordt voortgezet door een geweldig team dat de erfenis van Xie met dezelfde liefde omarmt."